internetový bulletin

Blanka a Jan Šounovi



773 757 208

honzablanka@volny.cz

16. 6. 2013

19.06.2013 15:39

V neděli, dne 16.6.2013 po vydatné snídani a krátkém odpočinku začala mláďata zkoušet prozkoumat okolí. Za pečlivého dohledu maminy a občasného převedení letů v okolí se první odvážlivec vydal na průzkum.

Zkoušel i oždibovat lístečky jahodníku, ovšem to mu nechutnalo a tak pokračoval po zábradlí až na konec, následně se vrátil a přitom vydatně mávajíc křídly se dostal až na bidýlko, kde už jsme si mysleli přitom jak vrávoral, že spadne dolů, ale nestalo se tak, nakonec vše zvládl a vrátil se do domečku.

Z fotografie je patrné, jak hlídající mamina starostlivě kouká, co dělá prcek v místě mezi budkou a balkónovými dveřmi.

Hned nato se na průzkum vydal druhý odvážlivec, který stejně tak jako předchozí prcek prozkoumal okolí a vyzkoušel si to, k čemu má křídla.

Záměrně jsme nechali dveře balkónu zavřené, abychom je při začínajících průzkumných krůčcích náhodně nepolekali a aby k tomu měli svůj klid.

Ostatní prckové oba průzkumníky z boudy pečlivě sledovali a z toho je patrné, že po pár dnech budou všechna mláďata venku mlátit křidýlkami o 106.

Zároveň si za pár dnů vyskočí nahoru na boudu a tam bude ten hlavní bod tréninku – létání. K tomu jim přejme hlavně klid, dostatek síly a pěkné počasí.